Eric förverkligar drömmar!

Nallis Nallesson

I Löberöd bor en tjej som heter Linnea, åtta år. DLinnea-svartvit-foto.jpgen 13 maj 2011 ändrades familjens vardag drastiskt. Linnea togs till sjukhus den dagen med rygg och mag smärtor. Vid röntgen konstaterades det att ett av hennes revben var dubbelt så stort som de andra och redan samma kväll blev Linnea inlagd på barnonkologen.

Den 27 maj fick familjen veta att hennes tumör liknade något som heter Ewing Sarkom och satt runt vänster lunga, ner i buken, längs hela ryggraden, en bit i ryggmärgen och runt blodkärlen till hjärtat. Familjen fick en second opinon från USA och de kom fram till att Linnéa har en ny okänd cancerform som ännu inte har något namn.

I oktober fick vi tyvärr veta att läkarna i Sverige inte visste hur de skulle kunna bota henne men den 4 november var Linnea på blodprovstagning på sjukhuset och läkarna

kallade in familjen på nytt samtal och då fick vi de ett overkligt glatt besked: läkare i Tyskland hade kommit på ett sätt att operera och stråla Linnéa. Vilken födelsedagspresent! var Linnéas egen kommentar - varpå hon genast ringde hem till pappa.

Den 7 dec opererades Linnéa i Lund. De tog bort 3 revben och hon fick en GoreTex-platta istället. Läkningsprocessen gick över förväntan och den 21 dec kunde vi åka hem och fira jul. Linnéa är nu under fortsatt behandling och det har varit en tuff resa och den är ännu inte över. Därför har det stora nallerådet bestämt att nallen Nallis Nallesson genast skall komma hem till Sverige för att ta sig hem till Linnéa och ha med sig lite överraskningar. Vi har redan nu fått veta att Nallis har en kompis, namnet fick vi aldrig reda på men Nallis sa att kompisen ska ta sig till Linnéas skolklass för att börja i skolan, mer information om kompisen till Nallis kommer inom kort, så fort vi får reda på något via nallephonen.

Nu önskar vi Nallis och Linnéa lycka till.

 

Nallis resa

2012-04-02

Nu har Nallis äntligen träffat Linnéa, han satt och väntade på Linnéa och hennes familj på hotell Scandic Horisont i Helsingborg. Så här berättar familjen om sin upplevelse…

P1170022-(800x592).jpgFredag förmiddag anlände vi till hotellet och Nallis Nallesson väntade på oss i receptionen. Nallis fick träffa Linnéas gosedjur Ninis och de åkte tillsammans med Linnéa i rullstolen till rummet. Linnéa hade ju fått cytostatika (cellgifter) måndag till onsdag och var för svag för att gå längre sträckor använde därför rullstolen.

 

Rummet visade sig vara en svit med ett rum till flickorna och ett till föräldrarna. Det fanns två toaletter, badkar, dusch och bastu! Härligt. Innan vi begav oss till Idrottens hus där konserten skulle vara bjöd hotellet oss på lunch i restaurangen och vi kunde bekanta oss lite med Nallis.

Därefter tog vi taxi till arenan – eftersom den låg en bit därifrån.

Inne på arenan var inte många för detta var en specialföreställning för oss och barn från Min Stora Dag – sammanlagt ca 40 personer. Det var perfekt för oss eftersom Linnéa är infektionskänslig! Linnéa satt på främsta raden och fick äntligen se sin idol Eric Saade. Vi andra satt bakom henne. Lilla Julia som också gillar Eric Saade var glad under hela showen och eftersom det var gott om plats kunde hon röra på sig under låtarna. Vår mellanflicka Ida var jätteglad eftersom detta blev som en födelsedagspresent för henne eftersom hon fyller 5 år den 31 mars!

Efter den fartfyllda, häftiga sång och dansshowen med Eric Saade fick alla barnen hälsa på Eric och han frågade vad alla hette och hälsade personligt på var och en av dem samt lät oss ta gruppbild på honom. Vi köpte T-shirts till Ida och Linnéa och en poster. Det var mycket uppskattat! Vi hade hoppats på att få träffa Eric på hotellet eftersom han och hela hans team bodde på samma hotell som vi, men tyvärr hann han inte det. Han skickade däremot en poster och ett kort där han skrev ”Till Linnea. Kram. Kul att du tycker om min musik!”

På kvällen åt vi middag i restaurangen och när barnen hade ätit klart lekte de i hotellets lekrum i anslutning till resturangen och vi vuxna kunde lugnt sitta kvar och äta klart. Barnen somnade tidigt i sina sängar och vi föräldrar kunde äta av fruktfatet, basta och slappna av inne i vårt eget rum.

På lördag morgon firade vi Idas 5-årsdag med presenter och sång vid sängen. IMAG0496-(800x504).jpgLinnea hade gjort ett collage som hon gav till sin lillasyster. Nallis och vi tog en stor frukost på hotellet och tillsammans med oss i restaurangen satt hela Erics Saades Crew. Managern kom fram till oss och frågade flickorna om de gillat showen och att träffa Eric. De nickade så klart. Då kom de med ytterligaren några presenter till Linnea: En Cd och en signerad singel.

Efter frukosten fick Linnéa en bukett som Eric Saade hade fått kvällen innan men som han inte fick plats med i sin bil. Gissa om hon blev glad!!! Tyvärr sov Eric Saade längre än vi så fick aldrig se honom på hotellet. Vi fick däremot se flera av hans teams bilar…

När vi checkade ut från hotellet var det en piggare familj, lyckliga barn och vi hade fått ett minne för livet. Linnea sa själv att det var en resa som hon aldrig kommer att glömma! Biverkningarna av cytostatikan (cellgifterna) var som bortblåsta under dessa dagar och vi fick göra något positivt tillsammans och något som alla i familjen tyckte om.

 

Stort tack till alla som gjorde detta möjligt.

Stiftelsen Nalles Resa vill tacka Hotel Scandic Horisont samt Lingman & CO

2012-03-28

Nallis Nallesson har bråttom till Helsingborg

Nallis har jätte bråttom för han skall hinna till Helsingborg till på fredag. Nallis är jub26bbf1412f09b9fed1b7486d38dc2a14a02916c.png uppe i fjällen och där har han träffat en hel del folk, bland annat har han träffat en person som håller i allt när det gäller Eric Saade. Eric börjar ju sin stora Pop Explosion turné i Helsingborg och det är ju inte långt ifrån Löberöd där Linnéa bor med sin familj.

Så nu hoppas Nallis att han hinner dit till Helsingborg där han har bokat rum på Scandic Hotell Horisont i Helsingborg. Han måste ju hinna dit för Linnéa med sin familj skall ju bo i det rum han bokat och de skall ju gå och se Eric Saade, ja, han måste hinna dit. Kanske skall han boka ett eget flygplan eller en rymdraket eller en sportbil eller en snabb cykel eller ett par snabba löparskor eller eller. Hördu Nallis ta och ge dig iväg nu…

Nalles Resa vill tacka Scandic Hotell Horisont och även Scandic Hotell Nord i Helsingborg för deras engagemang. Nalles Resa vill även tacka Lingman & Co för biljetterna till Pop Explosion

2012-02-28

Efter att ha varit i Stockholm och samtalat med polisen så drog Nallis till fjällen, han berättade att det var ett mycket viktigt samtal som han var tvungen att ta personligt, vad det handlar om vill han förstås inte berätta. Hur som helst är han nu vid Hundfjället och vi väntar med spänning på nästa drag från Nallis.

2012-02-17
Nallis är just nu i Stockholm för att träffa en del folk, vad vi vet är att han har varit hos polisen i Stockholm. Vi tror att det har med Nallis kompis att göra, den kompisen som skall till skolan där Linnea gå. Tydligen är detta inte vilken nalle som helst så det verkar som om säkerheten går först, vad nu det menas med det. Spänning, spänning.

2012-02-13

Nallis får telegram från Det Stora Nallerådet att ge sig hem med omedelbar verkan.

 





Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

Bloggadress:

Skriv din kommentar: