Crashed on the dancefloor!


Målning

Vad tycker ni? :) också målad av mig

Efter kritiken: biljetterna slut

img

”Försäljningen går utmärkt”

17:55 Artistkollegorna sågade Eric Saades dyra backstagebiljetter.

Nu har biljetterna sålt slut både i Helsingborg och Malmö.

– Försäljningen går alldeles utmärkt, säger managern Tomas Lingman.


I kväll har Eric Saade, 21, premiär för sin stora inomhusturné ”Pop explosion” i Helsingborg.

Efter konserten har fansen chans att möta sin stora idol backstage för bilder, autografer och en pratstund - för 1 495 kronor.

Nöjesbladet har tidigare skrivit om ilskan hos delar av Saades artistkollegor över att han över huvud taget tar betalt för att träffa sina fans.

 

Slutsålt

Men försäljningen uppges gå bra - så pass bra att backstagebiljetterna är slutsålda både i kväll och i morgon i Malmö.

– Det går alldeles utmärkt. Det är fullsatt på den kvoten både i dag och i morgon. Det ska vara exklusivt med 15-20 personer max på varje ställe, och det är vad det är också, säger Eric Saades manager Tomas Lingman.

 

"Till välgörenhet"

Det innebär att backstagebiljetterna redan har dragit in mellan 45 000 och 60 000 kronor. Enligt Tomas Lingman går alla intäkter oavkortat till stiftelsen Min stora dag.

– Den tanken har funnits med hela tiden, säger han.

Själv är han inte förvånad över alla de starka reaktioner som uppkommit.

– Nej, egentligen inte. Jag blev mer förvånad över att folk inte är lite mer öppna för nya idéer, det är lite tråkigt ibland i Sverige, det blir lite trångsynt, säger han.


POP EXPLOSION 2012!!


dagens bild

så snygg!


twitter


dagens bild


dagens bild #2

pic.twitter.com/oIiG93sf

SNART PREMIÄR!


Dagens bild


Saade tillbaka på hemmaplan

Eric Saade är tillbaka i Helsingborg. På fredag inleder han sin arenaturné på Idrottens hus. "Det kommer att smälla", säger han.

Bildmaterial

"Jag begärde att premiären ska vara i Helsingborg för det är min hemstad", säger Eric Saade som på fredag har turnépremiär på Idrottens hus.HD/NST SVEN-ERIK SVENSSON

Eric Saade har själv ritat scenen till sin arenaturné. "Det är inte svårt. Jag bara skissade upp den, så gav jag den till teknikerna som skapade den", säger han.HD/NST SVEN-ERIK SVENSSON

Helsingborgaren Eric Saade bor i Stockholm. "På högtider försöker jag absolut att vara hemma och träffa familjen", säger han.HD/NST SVEN-ERIK SVENSSON

Visa alla 5 bilder.

Turnépremiär

Vad: Eric Saades "Pop explosion"

Var: Idrottens hus, Helsingborg

När: Fredagen den 30 mars, klockan 19

NÖJE. – En stor jävla popakt på en och en halv timme.

Så beskriver Eric Saade sin arenaturné "Pop explosion" som på fredag har premiär på Idrottens hus.

– Jag begärde att premiären ska vara i Helsingborg för det är min hemstad. Man vill ge saker tillbaka till sin hemstad och jag älskar Helsingborg.

Han utlovar mycket dans och ös kombinerat med en spektakulär ljusshow.

– Det finns en anledning till varför showen heter "Pop explosion". Det kommer att smälla, säger han.

Nöjesredaktionen träffar Eric Saade i Stockholm. Han har fullt upp med förberedelser inför turnén.

– Vi håller på och repar dygnet runt inför turnén. Att få göra en arenaturné har varit en dröm sedan jag var liten, för allting kan anpassas efter mig, säger han.

Eric Saade har skräddarsytt showen åt sig själv. Han har ritat scenen på egen hand och han har med sig sitt eget folk.

– Mina dansare är alltid med och mitt liveband har jag haft i två år. Vi är tajta och har jobbat ihop länge.

Förberedelserna tar sin tid. En vanlig dag vaknar Eric Saade vid nio-tiden, drar till replokalen och är inte hemma förrän klockan elva på kvällen.

– Det är den jobbigaste perioden. När man väl är på plats på turnén är det bara roligt. Jag jobbar mot att få göra det roliga, säger han.

Nog låter det kul.

– Man bara nyper sig själv i armen när man står på en konsert inför en massa människor. Fan vilket coolt jobb jag har.

Intresset kring Eric Saade finner inga gränser. När vi träffar honom har han dussintals autografjägare efter sig.

– Det är klart att det är uppståndelse. Förhoppningsvis för att folk gillar min musik. Jag kommer aldrig att klaga, den dagen man börjar göra det kan man lika gärna lägga ner, säger Eric Saade och tillägger:

– Sen är jag noga med privatlivet och blandar inte ihop det med mitt artisteri för det har inget med det att göra. Är man så hård som jag är har man inga problem med det.

Hur som helst kan han inte leva på gamla meriter. Med arenaturnén höjer Eric Saade ribban ytterligare.

– Så jobbar jag alltid. Jag är aldrig nöjd. Att över huvud taget göra en arenaturné i Sverige är väldigt sällsynt. Det är ett litet land, men jag följer min dröm och gör en arenaturné ändå.

Rent hantverksmässigt handlar det om att hålla farten uppe i den en och en halv timme långa showen.

– Att dansa i det tempot och sjunga samtidigt är extremt krävande. Tekniskt vet jag att jag klarar det. Förväntningen på mig är att klara det fysiska, säger Eric Saade.

Vilka låtar kommer du att köra?

– Jag har tagit låtar från alla mina tre album. Mest från "Volym 2" så klart, men även gammalt material. Jag har valt ut mina favoritlåtar och de som jag tror att mina fans vill höra mest.

Turnén håller på till slutet av april. Sedan väntar promotion utomlands.

– Att kommer in i ett nytt land är som att börja på ruta ett. Helt plötsligt är det som när jag var 15 och blev signad i Sverige.


Eric Saade populärast bland barnEric Saade är den populäraste artisten bland svenska barn. Detta stod klart i måndags när omröstningen av Nickelodeon Kids Choice Awards avgjordes. Barnen har röstat i kategorin Årets Svenska Favoritstjärna och deövriga nominerade var Ulrik Munther, Sean Banan och Tove Styrke. Galan som i år presenteras av Will Smith, gästas även av de populära artisterna One Direction och Katy Perry. Den 2:a april sänds Kids Choice Awards.

Det är tredje gången som de svenska barnen kan rösta fram sina svenska favoriter till den internationella galan, och i år var det Eric Saade som fick flest av barnens röster och vinner därmed titeln Sveriges Favoritstjärna. Omröstningen ägde rum på Nickelodeons svenska webbsida www.nickelodeon.se . I fjol var det artisten September som tog hem priset som Årets Svenska favoritstjärna.

Nickelodeons Kids Choice Awards är i år större än någonsin. Galan som firar 25-årsjubileum, presenteras av Will Smith och kommer bli något utöver det vanliga.

Det första uppträdandet på 2012 års Kids Choice Awards har även blivit officiellt. Pop-gruppen One Direction från England kommer de uppträda med deras singel "What Makes You Beautiful". Även populära sångerskan Katy Perry kommer att uppträda. Hon är även nominerad för sin musik och hennes röst som Smurfan. Det blir många andra stora namn på galan. Priserna presenteras bland annat av Victoria Justice, Miranda Cosgrova, Zac Efron och Big Time Rush.

 

Årets Kids Choice Awards sänds på Nickelodeon måndag den 2:a april klockan 17.30

Galan går av stapeln den 31 mars i Los Angeles.


Saade slår tillbaka mot priskritiken

 

1495 kronor för ett snack, en autograf och en bild startade en folkstorm. Efter den massiva kritiken över att sälja möten med sig själv till sina fans, slår nu Eric Saade ifrån sig.

– Det här är inte anpassat efter barn, säger han till Nöjesbladet.

De senaste dygnen har popartistenEric Saade fått ta emot hård kritik från både fans och artistkollegor. Anledningen är att han valt att ta 1495 kronor från sina fans för att träffa honom backstage. Nu slår Saade ifrån sig kritiken och menar att folk inte förstår vad det handlar om.

– Det är snarare såhär: hur kom vi fram till att vi ens ska träffa dem? Det gör man inte på en arenaturné annars, säger han till Nöjesbladet.

Enligt Eric Saade fick han idén från de internationella fansen. Flera av dem hörde av sig och frågade om det fanns en möjlighet att träffa honom efter konserterna under den kommande turnén, vilket det till en början inte gjorde.

– Så jag ville ge dem en chans att träffa mig. Inte bara i någon minut, utan få följa med till min loge och så. Vi var tvungna att sätta ett högt pris för att det bara skulle vara hardcorefansen som betalade det, annars skulle det inte fungera. Beyonce tog 6 000 spänn. Vi tänkte att vi chillar och hamnade på det här priset.

 

"Har suttit med fans i fem timmar"

Att det skulle vara orättvist för de som inte har råd att träffa honom håller han inte med om. Han träffar gärna sina fans vid andra tillfällen och påminner om att han under de senare två åren varit ute på fyra signeringsturnéer.

– Då har jag suttit i fem timmar. Många artister går efter två. Jag har alltid som princip att alla ska få en autograf men det går ju inte att signera efter att man har stått på scen så länge som jag gör under turnén. Man är helt färdig efteråt. Vi klockade hur lång tid det skulle ta att signera åt alla och det skulle vara i mer än sju timmar, säger Eric Saade.

Enligt honom handlar det heller inte om att tjäna några pengar eftersom det länge har planerats att intäkterna från backstagepassen ska gå till välgörenhetsorganisationen ”Min stora dag”. Något som skulle avslöjas på fredag i samband med att 40 barn därifrån ska gå på hans genrep.

– Men nu sabbades ju den överraskningen, säger han.

Trots all negativ publicitet hans backstagepass orsakat skulle Eric Saade inte ha gjort upplägget annorlunda i dag.

– Tvärtom. Det är supercoolt att jag är den första svenska artist som gör det här. Men jag kan förstå att folk blir upprörda. Det här är Sverige, kanske är folk avundsjuka. Mina internationella fans tycker det är jättekonstigt att folk reagerar.

Tror du inte reaktionerna kan bero på att många av dina fans är barn?

– Det här är inte anpassat efter barn. De har inte de pengarna. Min turné är inte heller det. Ska jag ta på mig rosa byxor bara för att det är många tjejer som lyssnar på mig, eller? Jag har sett att flera artister kritiserat mig men det bara rinner av mig.

Om man går fram till dig på gatan och ber om en autograf och en bild. Ber du personen att hosta upp då?

– Absolut inte. Jag har aldrig sagt nej till sådant.

Skulle du själv kunna tänka dig att betala för att träffa en artist?

– Absolut med Justin Timberlake.


j-son salem al fakir
"Check out my bro's new musicvideo together with Salem al Fakir!

Love! /E"Öppet brev till Team Eric Saade


PATRIK LUNDBERG. På fredag inleder Eric Saade sin arenaturné "Pop explosion" på Idrottens hus i Helsingborg. Eller som han själv beskriver det i onsdagens kommande intervju på nöjessidorna:

"En stor jävla popakt på en och en halv timme ".

Under sina två år i rampljuset har han vuxit till att bli en av landets mest omtyckta popartister.

Den som tvivlar kan åtminstone inte blunda för hans framgångar. 2010 kom han trea i Melodifestivalen. 2011 vann han tävlingen. Samma år kom han trea i Eurovision Song Contest och hans två senaste skivor har toppat den svenska albumlistan.

Framgångssagan började egentligen redan vid 15 års ålder, när han skrev på sitt första skivkontrakt. Från den dagen (och säkerligen långt innan dess) var det aldrig något snack om saken: Eric Saade skulle bli popstjärna. Detta har han aldrig hymlat om.

Eric Saades självbild har retat många. Inte minst när han för ett tag sedan tog epitetet "Sveriges enda popstjärna" i sin mun.

När andra har hatat har jag stått upp för hans rätt att slå sig för bröstet. Ingen kan förneka vad han hittills har åstadkommit. Ingen kan blunda för hans popularitet och ingen borde trycka ner en människa som vågar tala öppet om sina mål och drömmar.

Nu kan jag inte längre försvara honom.

Anledningen? Under Eric Saades arenaturné går det att, utöver biljetten som kostar 350 kronor, köpa ett backstagepass. Innehavare av passet får träffa honom efter spelningen, ta en bild tillsammans med honom samt en liten pratstund.

Backstagepasset kostar 1 495 kronor. Jag upprepar: etttusenfyrahundranittiofem kronor.

Jag tvivlar på att det var Eric Saade som kläckte idén, men det spelar ingen roll. På något vis har han godkänt att hans fans, eller fansens föräldrar, får punga upp en och en halv gravallvarlig lax för detta "exklusiva" möte.

Eric Saades manager, Thomas Lingman, försvarar tilltaget i ett mejl till Aftonbladet:

"Det kanske strider mot den svenska jantelagen att göra på det här sättet men det är ju rätt vanligt internationellt så då tycker vi att det är på sin plats att vi gör likadant. Så jobbar vi!"

Okej, så jobbar ni. Så här jobbar jag:

Öppet brev till Team Eric Saade

Hej,

jag hoppas att allting går bra på turnén. Eric är en fantastiskt begåvad artist och förtjänar således ära, berömmelse och lön för mödan.

Men när ni gör profit på fansens drömmar om något så simpelt som en autograf, en bild och en liten pratstund tycker jag att ni borde skämmas ögonen ur er.

Patrik Lundbergpatrik.lundberg@hd.se042-489 93 56
Dagens bild


Artistkollegorna sågar Eric Saades erbjudande

 

Fansen gick i taket.

Nu rasar även artistkollegorna mot Eric Saades dyra backstagepass.

– Upplägget är obehagligt, säger Markoolio.

Erbjudandet gjorde popidolens fans rejält upprörda. Under Eric Saadeskommande turné kan den som vill träffa honom för ett kort snack, ett foto och en autograf. Men det kostar. Den som nappar på erbjudandet får vara beredd att punga ut 1 495 kronor.

Nu reagerar artistkollegorna. ”Skitigt. Rent utav äckligt”, skriverMarko”Markoolio” Lehtosalo, 37, på Twitter.

– Jag tycker hela upplägget är obehagligt och konstigt. Jag anser att som artist så tar man sig tid för sina fans. Träffar dom och skriver autografer utan att ta betalt. Det hör till, säger han till Nöjesbladet.

För honom är det otänkbart att erbjuda något liknande.

– Jag skulle aldrig kunna titta dem barnen i ögonen i vetskapen av att deras föräldrar eller dom pröjsat pengar för att få träffa mig för fotning och autografer, säger Markoolio.

 

"Rör sig om ung publik"

Richard Herrey, 47, stämmer in. Han reagerar framför allt mot att erbjudandet är riktat till en ung målgrupp.

– I det här fallet så rör det sig om en väldigt ung publik, varav väldigt många barn. Att ta betalt på det sättet för att de ska få komma och hälsa och få en autograf eller foto är för mig helt absurt. Det luktar och stinker helt enkelt, säger han.

Richard Herrey menar att tilltaget kan vara skadligt för artisten.

– Jag tror inte att han är betjänt av det här. Det är bara dumt. Dessutom blir han ju skrattad åt av svenska artister och branschen.

Även Markoolio ser risker med erbjudandet. Eric Saade kan stöta bort sina fans, menar han.

– Kan vara så att han är ute på tunn is. Vet att det finns en del internationella riktiga artister som gör liknande saker. Men Saade är inte riktigt där och ska nog lugna sig lite med sina upplägg och attityd.

 

"Bittra föredetta artister"

Tomas Lingman, Erics Saades manager, skriver i ett sms till Nöjesbladet:

– Det är väl härligt att folk blir så engagerade och att så många före detta artister är arga och bittra. Vi har alltid gillat att hitta på nya idéer och vi gör det vi tror på vilket vi kommer fortsätta med oavsett vad folk tycker om det.

Han fortsätter:

– Eric har gjort och gör väldigt mycket signeringar där han sitter i fyra-fem timmar och skriver autografer gratis till alla men nu ska vi göra en popkonsertturné och det är något helt annat! Det finns en efterfrågan men vi tvingar ingen att köpa.

 


1500 för backstage?

Hej alla underbara!

Nu vill jag ha era åsikter!
Det är ju mycket snack och skriverier om priset på backstagebiljetterna.
Vad tycker ni? Är 1500:- överdrivet?

Jag tycker själv att det är lite mycket. Han vill ju att det ska vara exkulivt men det finns ju andra sätt! han hade ju kunnat lotta ut dem så hade det varit väldigt exkulsivt!

Komentera vad du tycker! kram

Erics barndomshem till salu

 

 

Nu är huset som Eric bodde i när han var liten till salu. I mitten är Erics gamla pojkrum! :D Gulligt va? :)

 


Eric i P4

Eric var med i p4 i fredags, kolla in det HÄR!
Och förresten, tack för era söta kommentarer och tips! :D

dagens bild


dagens bild


Dagens bild

dammnnnnnnn!! så het!

twitter

 

 

 


dagens bild


Falska rykten...

Text från Maries blogg:
Den här bilden är rolig på många sätt…

Men asså, vad vet journalisterna som inte jag och Eric vet?! Haha! Jag vill bara lugna alla Saade-fans och säga att det inte finns någon som helst sanning i detta. Jag har inte läst vad som står i tidningen, men som sagt, den här smaskiga rubriken stämmer inte. Jag och Eric har skrattat gott åt detta idag.

Jajagsägerdådet. Grävande journalistik när den e som bäst :)Sittplatser i Rättvik

Nu finns det möjlighet att köpa sittplatser till Pop Explosion i Rättvik! Check it out!!


Erics hälsning till fansen
Eric på Adam Live


Sorry att det inte är något helt klipp med bara Eric, men han börjar vara med vid ca 27.00 :)


twitter

 

 


dagens bild


Eric på Gomorron Sverige
NYTT PÅ SAADESHOP

NU HAR DET KOMMIT UT COOLA POP EXPLOSION PRYLAR PÅ SAADESHOP.COM, KLICKA PÅ NÅGON AV BILDERNA FÖR ATT KOMMA DIREKT DIT! :D
Scarf Pop Explosion
Tygkasse Pop Explosion


Saadethoughts

Hej alla fina! :D 

Det har startats en tumblr om Eric, där kommer det ut bilder på Eric dagligen, kika gärna in, klicka bara HÄR så kommer ni till hemsidan!

:D


twitter


dagens bild


Backstage!

Överraskningen var att man nu kan köpa backstagepass och träffa Eric efter konserten!
Nu får du som redan köpt en biljett till Pop Explosion möjlighet att träffa Eric Saade Backstage efter hans konserter i vår genom våra Exklusiva Backstage- pass.
Med passet kommer Du efter konserten att få träffa Eric bakom scenen, ta en bild med honom, få en autograf och prata lite med honom.

Backstage-passen kostar 1495:-/pass och stad. Finns endast i ett begränsat antal!

Backstage-passen hittar du här!

Ni köper passen via PayPal (http://www.paypal.se) När allt är betalat och klart kommer ni att få ett bekräftelsemail som ni skriver ut och tar med er och visar upp i Merchandise-shopen på konsertplatsen.
Där får ni ytterligare information om vart ni ska gå efter konserten.

Frågor angående backstage passen besvaras via mail backstagesaade@lingman.se
PS. det går att köpa i ALLA städer! :D

facebook


Dagens bild

HAHAHA, SÅÅÅÅ SNYGG! ;D Älskar när han ser ut så, såå gulligt :') <3

twitter


Dagens bild


Let's Dance 2012


Jag hoppas att ingen av er har missat att de spelar Hotter Than Fire på reklamen till Lets's Dance! Om ni har det så kommer den här! :D

twitter


Dagens Bild


FINA! :D

Nytt kapitel


Eric om Pop Explosion


Enjoooy! :D

Robins

För er som missade Eric i Robins ikväll så finns klippet HÄR.
Udda och najs! :D

Dagens bild


biljetter?

Hej! Är det någon av er där ute som säljer två VIP platser till Pop Explosion i Helsingborg? Jag skulle mer än gärna vilja köpa dem. Skriv i kommentarerna, snälla! Sen får ni min mailadress och så! Om det är ngn som har och säljer, snälla skriv i kommentarerna!


SÅÅÅÅÅ HIMLA SÖÖT!

Haha gud så gullig! :D
<3

Instagram

Hej!
Följ 'Saadefamily' på instagram! Vi samlar alla Saade-fans där och det kommer upp bilder på Eric dagligen!
Jag skulle bli jätteglad! Kram!

Dagens bild


Molly Sandén tröstad av Saade

Tröstad av Saade: Jag bara grät

Molly Sandén: Han sa att jag var fantastisk

När hon klev av scenen kom tårarna.
Då stöttades hon av ex-pojkvännen Eric Saade bakom scenen.
– Han sa att jag var ­fantastisk, säger Molly Sandén.

Hon sjöng om hennes och ex-pojkvännens kraschade förhållande ­inför miljoner tv-tittare.

Och i går kom tårarna.

– Det var så magiskt. Jag grät som bara den efteråt. Det var en sådan urladdning. Där och då släppte jag taget om allt jobbigt.

”Han var gullig”

Efter 19-åriga Molly Sandéns framträdande stöttades hon av ex-pojkvännen och fjolårets vinnare Eric Saade, 21.

– Vi möttes bakom scenen, det kändes ändå bra. Han var jättegullig och sa fina saker. Jag kände att jag hade hans stöd. Han sa att jag var fantastisk, att jag aldrig gjort ett bättre framträdande, säger hon.

Efter femteplatsen i årets Melodifestival ska Molly Sandén satsa på att bli popstjärna.

– Jag kommer att anta nya utmaningar och släppa en singel som går mer åt pophållet, mer fart. Jag kommer bjuda på show på ett helt annat sätt än vad jag gjort tidigare.

”Antar utmaningen”
Eric Saade har själv utnämnt sig som ”Sveriges enda popstjärna” hur kontrar du?

– Jag antar utmaningen. Men jag kommer inte att göra Saade-pop, utan en helt annan grej, mer urbant, säger Molly.

Hon sprudlar av glädje.

– Jag är helt genom bara lyckligt och nöjd.

 


Dagens bild


De senaste 6 vmsen


Robins

Bild från EricSaadeDaily! :D


Repetitionerna inför Pop Exploooosion! :DDansträning

 

 

 


Crazy


ÄLSKAR ER! + Litet klipp ;)

Hej! Måste bara hoppa in och säga att det är så sjukt kul när man tittar på statistiken och ser att man har trippelt så många läsare som en vanlig dag! Sjukt kul, nu gäller det att vi håller kvar er ;)
Dagens bild


Mello 2012


Återförenade!

Gamla paret Molly och Saade kramades på dansgolvet

Här attackkramas Eric Saade och Molly Sandén.

I går natt återförenades ex-paret på efterfesten.

– Jag känner mig ­kärleksfull, säger Molly.

De dansade. Och kramades.

Ex-paret visade att de kan festa i hop, trots uppbrottet i januari.

– Det är en jätterolig kväll, säger Eric Saade.

– Nu startar jag mitt nya liv. Det är en gladare, mognare, vuxnare Molly, säger hon.

På dansgolvet bildade flera av artisterna en så kallad dansring, då de utmanade varandra i ”Hetaste moves”.

”Jag kör järnet”

Sean Banan utmanade Eric Saade.

– Jag har festat gudomligt på dansgolvet, säger Sean Banan och påpekar att hans biffiga vakt Baloo är vid hans sida hela natten.

Molly höll sig lite i utkanten men dansande ändå järnet tillsammans med sina systrar.

– Jag kommer kanske inte att bjuda på den vackraste dansen, men jag kör tills jag inte kan stå upp längre, jag kör järnet. Det är grymt här, säger hon.

Tidigare drog hon och Eric Saade sig undan en stund och pratade ut. Efter genrepet i fredags menade han att Molly sjungit falskt.

– Han sa nu att han tyckte att jag hade sjungit bra. Det kändes skönt. Han hade ändrat uppfattning, det var ju bra, säger hon.


Se Eric Saades spektakulära show


En timme kvar!

Nu är det knappt en timme kvar till Melodifestivalen börjar och där kommer ju Eric dyka upp under kvällen! Så missa nu inte att sätta på er tv klockan 20.00 på SVT. Även kommer Molly sjunga som nummer 9 och Eric hade själv sagt att låten är bra och det är till och med min favorit ikväll :) Så glöm inte bort att rösta på Molly.
Där har ni telefonnumret för att rösta på Molly och Eric lär dyka upp under kvällen :)

Dagens bild


Han sa att jag sjöng lite surt

Hon sjunger om sitt kraschade förhållande med Eric Saade.

Nu avslöjar Molly Sandén att ex-pojkvännen inte trodde på hennes låt.

– Det vore en sån revansch att vinna, säger hon.

I kväll delar fjolårsvinnaren Eric Saade, 21, ut pokalen ”Sångfågeln” till vinnaren.

Och Molly Sandén, 19, hoppas att det blir hon som tar emot den.

I balladen ”Why am I crying” sjunger hon om det jobbiga uppbrottet från Eric Saade. Men ex-pojkvännen trodde inte på låten.

– Innan vi gjorde slut trodde han inte riktigt på den här låten, kanske för att jag hänger ut hans smutskläder. Eller så gillar han den faktiskt inte. Därför vore det ju jäkligt kul att få ta emot Sångfågeln av Eric, det skulle kännas som en revansch, säger hon.

 

Märklig Känsla

Det var i januari i år som Molly Sandén och Eric Saade bekräftade att det fem år långa förhållandet var över.

På lördag lämnar hon återigen ut sig för miljoner svenskar och sjunger om den jobbiga tiden.

Några timmar innan den viktiga repetitionen inför publik i går kväll, som den internationella juryn baserar sina poäng på, träffades ex-paret på arenan.

– Han sa att jag var jättebra, och han pikade att det snackas mycket om vad texten handlar om... Och han hade lite synpunkter på min sång, att jag sjöng lite surt. Jag bara – tack.

Hur kändes det att han var där?

– Det är märkligt, man känner varandra så bra men ändå inte på nåt sätt. Det kändes ok.

Det blev känslosamt för Molly på scenen.

 

Urladdning

– Jag känner mig tagen och lite borta. Det är en urladdning, det var så magiskt. Jag har varit öppen med att det varit en jobbig tid och på scenen kände jag bara – nu jävlar. Jag är så trött på att vara ledsen. Jag fick tårar i ögonen för att jag känner mig så stark.

Hon fortsätter:

– Just nu är jag väldigt väldigt lycklig.

 

Sålde drömlyan för 3 milj

Eric Saade och Molly Sandén träffades 2007. Efter att ha varit ett par i fyra år flyttar de i april 2011 ihop i, vad de kallar, en drömlägenhet i Birkastan i Stockholm.

I januari 2012 kommer

beskedet att paret går skilda vägar. Molly kommenterar uppbrottet på sin blogg. ”Den senaste tiden har jag varit väldigt frånvarande, och som många av er misstänkt så beror det på att Eric och jag har gjort slut.”

Strax därefter säljer den gemensamma lägenheten för dryga tre miljoner kronor.


Jag vill tillbaka!

Hej igen! Det är jag (Marcus) här och jag har ju slutat blogga här jag var så dum att ta det beslutet. Men dom senaste dagarna har jag bara saknat att blogga mer och mer och vill gärna börja här igen och jag hoppas jag är välkommen av er! :)
Ps: Jag fixade även en ny ram runt inlägg och jag hoppas att ni gillar den :)

Eric gör comeback i Mello

När de tidigare melodifestivalvinnarna besökt Globen året efter segern har det varit för att dela ut sångfågeln och sjunga en refräng från sin vinnarlåt. Eric Saade får betydligt mer uppmärksamhet än så.

I morgondagens program har han med sig sex dansare och bjuder på ett spektakulärt medley, där han sjunger delar ur sina senaste två låtar, "Hearts in the Air" och "Hotter Than Fire". Som en del av showen hissas Eric rakt upp i luften.

"Gör det på mitt sätt"

Enligt Eric själv var det viktigt att få göra något mer än att bara överlämna prisstatyetten. Som bronsmedaljör menar han att han förtjänar en större plats i programmet än så.

– Det känns inte så Eric Saade att gå och lämna en fågel och gå. Folk som känner mig vet att jag står för entertainment. Jag tog Sverige till den bästa placeringen på tolv år, och ska jag göra entré här så ska den vara fet. Jag sa att jag kan lämna över fågeln men då ska jag göra det på mitt sätt.

En sista hyllning

Anledningen till att Eric får så stor plats i finalen är den bronsmedalj som han kammade hem i Eurovision Song Contest i Düsseldorf i fjol.

– Vi hyllar honom en sista gång som regerande mästare, säger Christer Björkman.

Med 185 poäng gav Saade Sverige den bästa placeringen på tolv år.

Tolkas av Helena

Med undantag av ett dansintro kommer Eric Saade inte att framföra "Popular" under kvällen – det gör istället Helena Paparizou. Med 25 dansare gör hon en extravagant show av vinnarlåten, som får helt nya kläder.

– Det blir spektakulärt, något man aldrig sett tidigare, säger Melodifestivalens producent Christer Björkman.


Saade leker sångfågel :)

Bild 2012-03-09 kl. 20.19.55.jpg

Eric Saade får öppna showen med ett dansnummer tillsammans med åtta dansare. Han flyger i lyften och får framföra en version av sina låtar Hotter than fire och Hearts In The Air när han leker sångfågel.

Bild 2012-03-09 kl. 20.20.12.jpg

Bild 2012-03-09 kl. 20.21.05.jpg

Bild 2012-03-09 kl. 20.20.57.jpg
Visst är han het?! Jag var där och såg honom och det kommer bli en UNDERBAR show imorgon på tv! :D


Twitter


VMS


Dagens Bild

Sååå söt! :D<3<3<3

Intervju

Varför vill du aldrig tala om ditt privatliv. Är det inte lite tråkigt av dig?

– Det har ingenting med min musik att göra. Jag vill inte vara känd för att ”Åh, Eric kysste Molly”. Eller, som alla tjatade om efter Melodifestivalen, ”Segerkyssen”. Varför ska jag stå och hångla på jobbet? Vem gör det?

Journalisten och bloggaren Alex Schulman går väldigt hårt åt dig, hur började det?

– Det vet jag inte. Egentligen brukar jag inte lägga någon tid på att kommentera det. Men det är klart att det finns journalister som har sina läsare för att de provocerar och sysslar med att skriva skit om människor. Och det är kul för dem att de tjänar pengar på det, eftersom det måste var världens enklaste jobb.

Har andra män svårt att acceptera unga, snygga killar som är duktiga på att sjunga och dansa?

– Absolut, vi bor i Sverige. Här finns jantelagen och man får inte sticka ut hakan, inte göra si, inte göra så. Folk gillar inte när det går för bra för någon. Det kan jag ha problem med, eftersom jag är ganska osvensk av mig. Jag säger alltid vad jag tycker och vad jag vill. Och det har journalister svårt att ta in. För mig spelar det ingen roll, pop och artisteri handlar om att beröra människor. Jag är hellre hatad och älskad än mellanmjölk - någon som alla tycker är okej. Det är det som skiljer mig från många andra svenska artister, tycker jag själv.

Stör det dig inte alls att människor tycker illa om dig?

– Nej, det jag gillar är att jag i så fall berör människor. Skulle de sagt att de inte har någon åsikt om mig så lämnar man människor oberörda, då kommer man ingenstans som artist. Det är för mina fans och mig själv jag gör musik, inte för journalister eller recensenter. De är inte viktigare än myggor.

Men Eric, det måste ju störa dig lite att vara hatad. Det är väl rätt mänskligt.

– En sak stör mig: när journalister hoppar på en på ett personligt plan. Det enda de vet om mig är att jag gör pop, sen kan de gärna skriva att de inte gillar pop. Men när de hoppar på mig som person och skriver att ”Jag hatar Eric Saade”, då stör jag mig på journalister. Det är orättvist att man ska få skriva så i en tidning som når ut till 1,2 miljoner människor eller vad det nu är.

 

Vill bara synas på scen

Rör du dig obehindrat i Stockholm?

– Ja i Stockholm är det lugnt, bara att ta på sig ett par brillor och gå, även om man blir stoppad ibland. Men oftast tar jag bilen. Jag är väldigt ointresserad av kändisskapet, går aldrig på kändisfester eller premiärer. Jag vill vara känd för att göra musik och synas då jag står på scen – inte annars.

Har du en skivsignering står du alltid kvar, oavsett hur många personer som väntar. Är det aldrig jobbigt att behöva skriva så många autografer som du gör?

– Nej, jag har aldrig hittills i mitt liv sagt nej till att skriva en autograf. Jag går aldrig på stan eftersom jag inte gillar uppmärksamheten. När jag väl väljer att gå ut blir jag så klart glad när människor kommer fram. Och går jag ut på kvällen väljer jag hellre att gå till ett litet ställe eller till en hemmafest än till exempel Ambassadeur, där det finns en massa 20-åringar. För jag vet att där blir jag mer uppmärksammad och kan inte ha lika roligt. Det handlar inte om att jag gömmer mig, det handlar om att jag gillar det lilla.

Ibland sitter det fans och väntar på dig i din port. Hur hanterar du det?

– Jag säger till dem att det inte är okej. När jag är hemma är jag en privatperson, då är jag inte den Eric Saade de tycker om. De brukar förstå, vilket gör mig glad. Ändå är det smickrande, det är det där engagemanget från mina fans som gör att jag kan leva på min musik. Samtidigt är det klart jag inte vill att det ska stå massa människor innanför min port.

Vilket är det skamligaste förslag du fått från ett fan?

– Oj. Ja jag har ju fått en dildo uppkastad på scen. Man tänker, ”Shit, det finns verkligen människor som tycker om mig att de skulle kunna gå så långt”. Det är väldigt kul, även om jag inte blir jätteglad. Jag vill hellre att folk kommer fram till mig och berömmer min musik än säger att jag är sexig.

Men det måste väl vara en fördel att ha det utseende du har. Du är väl medveten om att du är jävligt snygg?

– Absolut, man måste se trevligt ut…

Trevlig ut? Kom igen Eric.

– Man måste ha ”det”, ”The X-factor”, det man inte kan ta på. Det som gör en artist oövervinnerlig. Som Robbie Williams, han kan ställa sig på en scen och titta ut på sin publik och redan där har man gåshud. Han behöver inte ta en ton. Han har ”det” i sina ögon. Det är något man aldrig kan träna upp, därför är det viktigare än rösten, dansen och hur bra man för sig i intervjuer. Det tror jag i alla fall.

 

Eric och romantik

Vad är det sexigaste på en tjej?

– Ofta är personligheten sexigare än utseendet. Naturliga tjejer, spontanitet. Tjejer som inte är uppstyrda och tillgjorda.

Är du en romantiker?

– Ja, jag har hellre en hemmakväll än en utekväll.

Kör du tända ljus då?

– Absolut. Tjejer vill inte ha badboys. Inte när de söker en kille de vill vara tillsammans med.

Är du bra på att ragga?

– Skitbra.

Är andra killar avståndstagande mot dig?

– Ja, de vet inte riktigt hur de ska föra sig i mitt sällskap. Jag försöker bara vara trevlig och få dem att slappna av.

 

Nazister

Du växte upp i ett problemområde, hur har det format dig?

– Jag har fått min målmedvetenhet och bestämdhet från min uppväxt. Det är jag glad för. Många människor i musikbranschen saknar det, man stöter på mycket skit. Människor som försöker bestämma över en. Jag fungerar inte så. Jag har vuxit upp på ett sätt som gjort att jag varit tvungen att klara mig själv. Musiken är som min flickvän, säg inget ont om min flickvän, då blir jag förbannad. Mitt revir, jag försvarar det genom att följa mitt hjärta.

Skåne brukar ofta beskrivas som ett starkt nationalistiskt fäste. Märkte du någonting av det i din uppväxt?

– Där jag kommer ifrån, Kattarp som är en förort till Helsingborg, fanns det många nazister. Från att man var liten fick man höra ”jävla svartskalle”, ”blattejävel” och allt det där. Men jag lärde mig tidigt att stänga av saker jag inte ville lyssna på.  Mina föräldrar skiljde sig när jag var fyra, då var det mycket bråk. Som liten lärde man sig stänga av. Nackdelarna av att lära sig det är väl att ibland måste man ta åt sig av saker, men jag gör inte det. Men åter till nazisterna: jag stängde av, lät mig inte provoceras. Jag tror aldrig att jag hamnat i bråk. Eller jo, en gång. Men det vill jag inte gå in på.

Har du inte hett temperament?

– Nej, verkligen inte. Jag är bestämd, vilken många ofta tolkar som att jag har ett hett temperament. Jag skulle aldrig skrika på någon.

Har du följt med något i den så kallade ”Arabiska våren”?

– Väldigt lite. Det var också en sak jag lärde mig stänga av tidigt. Det var mycket snack om Israel-Palestina-konflikten, min pappa har ju palestinskt ursprung. Det är ju mycket liv därnere, och när man var liten kom pappa hem och var förbannad på något som han sett på nyheterna. Till slut blev man så ointresserad att man aldrig orkade lyssna på det.

Fördomar

Vad stör dig mest i dagens Sverige?

– Alla fördomar, att människor inte accepteras som de är. Alltifrån homosexuella till människor som klär sig annorlunda. Går du runt med rosa spikes på stan glor folk på dig som om du vore dum i huvudet. Varför då? Jag tycker snarare det är skönt, förstår du vilken karaktär den människan har som vågar det.

Kan din ärlighet uppfattas som divalater?

– Säkert. Speciellt i ett land som Sverige. Här har vi svårt för ärlighet. Skulle en journalist fråga mig: ”Tycker du att den här låten är bra?”. Och jag svarar: ”Nej, ska jag vara ärlig så suger den ganska hårt”. Då skulle det stå att jag sågade någons låt i tidningen, och jag skulle framstå som en diva. Men det var ju inte det jag sa. Journalisten ville veta vad jag tyckte om den här låten, och jag var bara ärlig och sa att jag inte alls tyckte den var bra. Det är så jag fungerar. Jag är ärlig, och det tidningarna skriver får stå för dem.

Du är andra generationens invandrare, känner du är du får kämpa hårdare än ”pursvenskar”?

– Det är klart att jag blir mer misstolkad och får jobba hårdare för att bli rätt tolkad.

Du har ju inte problem med språket. Hur menar du?

– Nej, men jag har ett osvenskt sätt som jag ärvt av min pappa. Han sa jämt: ”Du måste alltid vara ärlig och aldrig göra som någon annan säger till dig om du inte själv vill det”. Så har jag vuxit upp. När någon säger till mig att göra en discodunkar-låt, gör jag inte det om jag inte själv vill det. Någon kanske blir sur, men det spelar inte mig någon roll. Samtidigt har jag vuxit upp i en svensk familj, min mamma är svensk, så mycket utländskt har jag inte i mig.

Hur var det att flytta upp ensam till Stockholm som 18-åring?

– Det var kul. Jag hade precis skrivit på för Roxy Records och kände att jag var tvungen att satsa på musiken. Jag skaffade ett jobb på ”The Phonehouse”, jobbade där i två månader och sen kunde jag leva på musiken. Men det var tomt, till en början hade jag ju inga vänner här i Stockholm så jag gled mest runt här på skivbolaget.

Med ditt leende måste du ha varit en bra säljare?

– Jag var jävligt bra. Tror att jag var näst bästa säljaren redan efter första månaden. Det är det enda 9 till 5 jobb jag någonsin haft. Jag klarade inte, kände direkt att jag inte kunde sitta stilla. Jag satt bara och tänkte på musik.

AWW! :D


Kvinnodagen

Eric önskar alla kvinnor en bra dag på den internationella kvinnodagen !


trendar


Kony 2012

Hej!
Detta har absolut inget med Eric att göra, men jag vill hjälpa till att sprida denna videon så gått det går.
Att det finns sånthär i världen är bara helt absurt! Hjälp till att stoppa detta!

Visste Du Att...?

Eric har tre par röda sneakers i storlek 41? :)

Dagens bild


Pop explosion

POP EXPLOSION närmar sig! För er som inte köpt biljetter så är det nog dax nu!HÄR BOKAR DU BILJETTER:

30/3 19.00 HELSINGBORG, IDROTTENS HUS
http://www.ticnet.se/event/ERI...IDH03301

31/3 19.00 MALMÖ, BALTISKA HALLEN
http://www.ticnet.se/event/ERI...BHM03312

5/4 19.00 SKÖVDE, ARENA SKÖVDE
http://www.ticnet.se/event/ERI.../AAS0405

11/4 19.00 VÄXJÖ, TELEBORGSHALLEN
http://www.ticnet.se/event/Eri...TBH0411A

12/4 19.00 ÖREBRO, CONVENTUM
http://www.ticnet.se/event/ERI...CNV20412

13/4 19.00 HALMSTAD, HALMSTAD ARENA
http://www.ticnet.se/event/ERI...HAA0413F

14/4 19.00 TROLLHÄTTAN, ÄLVHÖGSBORG
http://www.ticnet.se/event/ERI...AHT04142

18/4 19.00 GÖTEBORG, LISEBERGSHALLEN
http://www.ticnet.se/event/ERI.../LH20418

19/4 19.00 VÄSTERÅS, BOMBARDIER ARENA
http://www.ticnet.se/event/ERI.../BOM0419

20/4 19.00 RÄTTVIK, RÄTTVIK ARENA
http://www.ticnet.se/event/ERI.../RTA0420

21/4 19.00 UMEÅ, GAMMLIAHALLEN ARENAN
http://www.ticnet.se/event/ERI.../GM0421A

25/4 19.00 LINKÖPING, CLOETTA CENTER
http://www.ticnet.se/event/ERI...CLO0425B

26/4 19.00 KARLSKRONA, TELENOR ARENA
http://www.ticnet.se/event/eri...TAK04261

27/4 19.00 JÖNKÖPING, A-HALLEN, ELMIA
http://programbolaget.ebiljett...61/false

28/4 19.00 STOCKHOLM, ANNEXET
http://www.ticnet.se/event/Eri...ter/ERSA
Dagens bild


VMS

Eric skickade ut ett nytt VMS igår!
För er som inte kan se det på era mobiler så kan ni trycka HÄR för att se det!

Twitter


Twitter


NYTT KAPITEL UTE!


Dagens bild


Facebook


Nytt kapitel


Twitter


Dagens bild


Dagens bild


RÖSTAAA

Rösta på Eric i Nicelodeon Kids' Choice awards!

Utmaning


Dagens bilder

Tyckte båda var söta så det fick bli två bilder idag!

visste du?

Molly berättade på #AdamLive att Eric slänger sin smutstvätt på golvet! haha